Üdvözlünk a gvparfum.hu oldalon! Próbáld ki a prémium dubai parfümöket és a Chogan féle 140 európai illatot 30% illatolaj tartalommal! Érezd magadon a legjobb parfümök illatát minden nap!

Kérdésed van? Hívj minket! +36703130449
Üzletünk: 7621 Pécs, Jókai u. 4.

Blog

A parfümök típusai a parfümolaj mennyiség alapján

GV Parfüm
A parfümök típusai a parfümolaj mennyiség alapján

A parfümök világa rendkívül sokszínű, és a legtöbb ember találhat egy illatot, amely megragadja az érzékeit és kifejezi egyéniségét.

A parfümök világa rendkívül sokszínű, és a legtöbb ember találhat egy illatot, amely megragadja az érzékeit és kifejezi egyéniségét. Az egyik döntő tényező, amely befolyásolja egy parfüm jellegét és tartósságát, az a benne található parfümolaj mennyisége. Ebben a cikkben felfedezzük a parfümök különböző típusait a parfümolaj mennyiségük alapján.

  1. Parfüm (Eau de Parfum):

A parfümök legtisztább és legtartósabb változata az Eau de Parfum (vagy röviden EDP). Ezek az illatok rendkívül koncentráltak, és a legmagasabb parfümolaj tartalommal rendelkeznek, általában 15-20% közötti. Az EDP-k tartóssága akár egész napig is eltarthat, és csak egy kis mennyiséget kell felvinni a bőrre. Ezek a parfümök általában drágábbak, de hosszú távon megéri az árukat a tartósság és az intenzitás miatt.

  1. Eau de Toilette (EDT):

Az Eau de Toilette illatok is tartósak, de kevésbé koncentráltak, mint az EDP-k. Általában 5-15% parfümolajat tartalmaznak. Az EDT-k frissítőek és ideálisak mindennapi használatra. Tartósságuk általában 4-6 óra közötti, ami még mindig jó választás a mindennapokhoz.

  1. Eau de Cologne (EDC):

Az Eau de Cologne parfümök a legenyhébbek az összes fő kategória között. Általában csak 2-4% parfümolajat tartalmaznak. Az EDC-k könnyedek és frissítők, de tartósságuk rövidebb, általában csak 2-4 óra. Ideálisak lehetnek a melegebb időjárási körülmények között vagy akkor, amikor csak egy enyhe illatot szeretnénk.

  1. Eau Fraiche:

Az Eau Fraiche parfümök a leghalványabbak a csoportban. Általában csak 1-3% parfümolajat tartalmaznak, és gyakran alkoholos alapokon nyugszanak. Ezek a parfümök leginkább az arcra, hajra vagy ruházatra való felfrissülést szolgálják, de nem tartanak sokáig.

Fontos megjegyezni, hogy a parfümök illatát nemcsak a parfümolaj mennyisége, hanem az összetétel és a minőség is befolyásolja. Azonkívül a bőr típusa és pH-értéke is hatással lehet az illat megnyilvánulására. Ezért érdemes kísérletezni különböző típusú parfümökkel, hogy megtaláljuk azt, amelyik a legjobban illik hozzánk.

A parfümolaj mennyiségének ismerete segít abban, hogy tudatosan válasszuk ki a megfelelő parfümöt az alkalomhoz és az igényeinkhez. Legyen szó erős és hosszantartó illatról vagy könnyed és frissítő érzetről, a parfümök világában mindenkinek megtalálható a saját illatmágia.